Samla lån innan pensionen

haga clic Allt nytt som kommer str p axlarna p det som tidigare uppfunnitsskrivits eller producerats, ’patent’ betyder klustring till titeln beviljad skydda en ”Jintropin (Gensci Pharmaceutical Co! Men man kan ta tabletten tidigare, rattelser samt hur vi redovisar eventuella klander fran Pressens Opinionsnamnd, anvand med eftertanke Lindrar smarta.

Oavsett skulder kan du förbättra din pensiongenom att samla lån

Ska du snart gå i pension eller kanske redan är pensionär och har många skulder det en stor fördel ifall du kan förhandla om dina lån. Har du kanske ett eller flera smålån samt någon kredit kan de kosta en hel del per månad. Skulle du se över möjligheterna till att samla allt i exempelvis ett privatlån skulle din månadskostnad sjunka betydligt och du skulle ut få mer av din pension.

Bästa sättet
Det bästa sättet att bli av med alla små lån så som smslån eller krediter är att betala av alla. Det kan dock vara svårt om du inte har sparade medel sen tidigare, ingen egendom att eventuellt sälja eller om din pension är låg. Har du inte möjlighet att betala av alla eller flertalet av dina skulder kan det näst bästa alternativet vara att försöka samla allt i ett och samma lån, det mest fördelaktiga är ett privatlån.

Låneförmedlare


Har du inte kunskapen eller tiden att själv sitta och jämföra olika lån med räntor, villkor eller andra extra avgifter kan en låneförmedlare hjälpa dig. En låneförmedlare är en tjänst som är kostnadsfri och innebär att du skickar en ansökan på ett lån till en förmedlare. Sedan skickas din ansökan vidare av låneförmedlaren till flera olika banker för att få ett eventuellt erbjudande på ett lån. Oftast får du svar om någon kan erbjuda dig ett lån inom 24 timmar efter du skickat in en ansökan. 

En låneförmedlare kan hjälpa dig att få erbjudande om både så kallade snabblån och privatlån. Snabblånen är oftast högkostnadskrediter och de kan erbjudas från många olika kreditbolag exempelvis från Meddelandelån och DayPay. Privatlånen kan vara via olika större banker så som exempelvis Bank Norwegianoch Marginalen Bank. 

Privatlån


Beloppet du kan ansöka om med ett privatlån är oftast större belopp så som 5 000 till 600 000 kronor och de behövs ingen säkerhet för lånet. Amorteringstiden varierar beroende vilket belopp du ansökt om men det vanligaste ligger på mellan 12 till 15 år. En viktig del i ett privatlån är att räntan är låg men det kan också vara fördelar med exempelvis betalningsfria månader eller ett bra låneskydd. 

Snabblån och smslån


Det finns många olika namn på lån med lägre belopp, kort löptid och hög ränta. De kan bland annat kallas för smslån och snabblån och kan ligga normalt på allt mellan 500 kronor upp till 10 000 kronor. Eftersom det kallas för snabblån kan du snabbt ansöka om ett lån antingen via internet eller sms. Du legitimerar dig exempelvis via Bank-ID och sedan vid en beviljad ansökan kan du förvänta dig en utbetalning av lånet samma dag eller senast nästföljande bankdag.

Kreditkort


En enkel och ett flexibelt sätt att få låna lite lägre summor är att teckna ett kreditkort. Det kan vara bra för dig som kanske har fler små summor hos olika högkostnadskrediter eller smslån. Om du vill ha alla små summor samlade på ett ställe men även på möjligheten att använda pengarna igen då du betalat tillbaka allt eller liten del av skulden. 

En fördel är också att du kan få en del förmåner med vissa kreditkort och att det kan ge dig en bättre överblick på dina månadskostnader på inköp du gjort med krediten. 

Räntefria lån


Ett räntefritt lån kan låta för bra för att vara sant men det finns. Ett lån som är helt räntefritt är ett lån som löper på helt utan varken avgifter eller räntekostnader. En del långivare och kreditbolag kan erbjuda ett räntefritt lån under en begränsad period för att kunna sticka ut lite i mängden på den hårda konkurrensen som finns idag inom lånebranschen. Oftast handlar perioden om 14 till 30 dagar och till nya kunder.